LTE ve DVB-T
DVB-T aygıtları ve ilgili anten (hava anteni) 800 MHz bandında radyo sinyali almak için tasarlanmıştır. Çok güçlü bir LTE-800 sinyali DVB-T sinyalinde parazite neden olabilir, sinyali etkileyebilir veya sinyalin üzerine bile binebilir. Görüntüde ve seste parazit (tekil piksel hataları veya seste kesintileri), resimde donma ve en kötü olasılıkla sinyalin tamamen kaybolması muhtemel sonuçlar arasındadır. Analog yayınla karşılaştırıldığında, dijital yayın kullanılırken parazit aniden görünür ve sinyal alımında önemsiz bir bozulma şeklinde görünebilir.
LTE baz istasyonlarının ve LTE aygıtlarının (örneğin, bir USB sörf çubuğu, modem veya cep telefonunun) yaydığı ışın nedeniyle sinyal karışımları oluşabilir. Çoğu durumda uç aygıtlardaki parazit daha sorunludur, çünkü bu aygıtlar DVB-T alıcısına daha yakındır. Ayrıca bir LTE-uç aygıtı düzenli şekilde veri göndermez.
LTE ve DVB-C
LTE-800 aynı zamanda TV kablolu ağıyla yayında da parazit oluşturabilir (analog ve dijital (DVB-C) TV-kablolu ağı etkilenir), örneğin, mobil radyo sinyali yetersiz blendajlı kablolara veya alıcılara yayıldığında ve aynı frekansta TV sinyalinin üzerine bindiğinde (= ortak kanal karışımı).
Buna ek olarak, kablolu ağı üzerinden telefon ve internet bağlantısı kullanan kullanıcılar da etkilenebilir.
Örnek DVB-T karışımı resmi:

Karışım durumunda yardım
Karışım olup olmaması çeşitli faktörlere bağlıdır. Hem DVB-C veya DVB-T sinyal gücü hem de LTE yayın ve alım durumu dikkate alınmalıdır. Buna ek olarak, kullanılan aygıtlar, kablolar ve antenler de önemlidir. Önceleri sinyal karışımının fiilen nereden kaynaklandığını tahmin etmek çok zordu. Birden çok daireden oluşan bir binada bazı dairelerin etkilenmesi, diğerlerinin ise etkilenmemesi teorik olarak mümkündür.
Sinyal karışımı oluşursa, karşı önlemler alınarak karışım düzeltilebilir. Sorunu gidermek için temel neden bulunmalıdır. Ortama bağlı olarak, farklı adımlar gerekebilir.
Bir ev içindeki sinyal karışımı
LTE-uç aygıtları kullanılan ev ortamlarında sinyal karışımı oluştuğunda, çözüm bulmak zor olmamalıdır: Öncelikle tüm uç aygıtlar dağıtılan TV alıcısından tercihen uzağa konulmalı veya antenin yeri değiştirilmelidir, anten ideal olarak başka bir odaya taşınabilir. Ayrıca uç aygıt için iyi sinyal alımı kalitesi olması önemlidir, en iyi çözüm aygıtın bir pencerenin yanına konmasıdır. Baz istasyonuyla uç aygıt arasındaki bağlantı kalitesinin daha iyi olması iletim kalitesini azaltır.
Dışarıdan gelen sinyal karışımı
Yeni bir LTE-tabanlı aygıt eklenmemesine veya sistemin sinyal alımıyla ilgili olarak yakın geçmişte hiçbir şeyin değiştirilmemiş olmasına rağmen sinyal karışımı oluşuyorsa, öncelikle cep telefonu şebekesi sağlayıcısının web sitesine bakılmalıdır. Cep telefonu şebekesi sağlayıcıları genellikle şebekelerin genişletilmesi ile ilgili güncelleştirmeler sunar. Yakına yeni bir LTE radyo istasyonu kurulmuş olması muhtemeldir. LTE-800 varsa, ya bir baz istasyonu ya da bir komşunun LTE-uç aygıtı sinyal karışımından sorumludur. Bu durumda, öncelikle yerel yönetim kurumlarına (Radyo haberleşmesi kurumuna) başvurulmalıdır.
DVB-T sinyali dışarıdaki bir anten üzerinden alınıyorsa, başka bir anten tipi LTE-800 kaynaklı sinyal karışımlarını çözebilir (yönsüz anten yerine yönlü anten kullanılır). Yönsüz bir antenle karşılaştırıldığında, yönlü bir anten doğrudan DVB-T yayın kulesine yöneltilebilir (LTE-800 ileticisi aynı yöndeyse bu işlem sorunu çözmez). DVB-T sinyali bir ev içi anteni üzerinden alınıyorsa, antenin yeri değiştirilebilir. Bu işlem sorunu çözmezse, yönlü bir anten sorunu çözebilir.
DVB-T antenle TV arasında bir LTE-kesme filtresinin kullanılması nispeten basit ve etkili bir çözüm olabilir. İlgili filtreler TV sinyalinin geçmesine izin vermeli ama LTE sinyalini bloke etmelidir. LTE-800 ve DVB-T arasındaki frekans boşluğunun küçük olması nedeniyle bu çözüm sadece bazı kısıtlı durumlarda işe yarar. Bugüne dek mevcut tüm filtreler üst DVB-T kanallarındaki sinyali de tamponlamaktadır. Bazı durumlarda bir filtre takıldıktan sonra bu kanalın alınması mümkün değildir. Bu filtrenin verimliliği kullanıldığı yere bağlıdır. Aktif antenler (amplifikatörü olanlar) LTE-800 sinyal karışımına özellikle meyillidir. Aktif anten kullanılırken LTE-kesme filtresi kullanılması mümkün olmadığı için sadece anten değişikliği mümkün olur.
DVB-C için böyle bir filtre kullanımı da mümkün değildir, zira dijital kablo televizyon LTE-800 ile aynı frekansları kullanır ve özellikle bu frekanslar parazit alır. LTE-sinyalinden etkilenebilen kullanımdaki tüm bileşenlerin adım adım değiştirilmesi etkili ama masraflı bir çözümdür. Bu bileşenler kablo bağlantıları, TV alıcıları veya modemdir.