Document voor probleemoplossing
TSD0702ZP0000R01

Harde schijf (HDD), Probleemoplossing

Inhoud:

Antwoord:

• De harde schijf werkt niet of is niet toegankelijk

1. Controleer of de harde schijf goed geïnstalleerd is en compatibel is met de computer die u gebruikt.
    2. Controleer in de BIOS of de harde schijf goed wordt herkend en ingeschakeld is. Update de BIOS naar de laatste versie, omdat sommige nieuwere harde schijven soms niet worden herkend door de computer als gevolg van een oude BIOS.
    3. Controleer de opstartvolgorde in de BIOS als de harde schijf daar beschikbaar is en zorg dat de harde schijf opstart vóór eventuele andere opstartapparaten.
    4. Sluit de harde schijf zo mogelijk aan op een andere computer en controleer of dezelfde fout optreedt.
    5. Als de harde schijf vreemde geluiden maakt en u geen toegang kunt krijgen, is er duidelijk sprake van een hardwareprobleem en moet de harde schijf worden vervangen.

• De harde schijf vertoont lees/schrijffouten

1. Soms kan een virus de oorzaak zijn van lees/schrijffouten. Controleer met een virusscanner of er een virus is dat problemen met het systeem veroorzaakt.
    2. Een beschadigd bestandssysteem kan lees/schrijffouten veroorzaken. Gebruik het Windows-hulpprogramma voor schijfcontrole in de eigenschappen van het station en voer een bestandssysteemcontrole uit.
    3. Beschadigde sectoren op een harde schijf kunnen lees/schrijffouten veroorzaken. Om de harde schijf op beschadigde sectoren te controleren, zoekt u op het internet naar dergelijke hulpprogramma's en controleert u de schijf zo mogelijk. U kunt de computer ook naar een plaatselijke bevoegde servicepartner brengen.
    4. Zij kunnen de schijf controleren op mogelijke fouten.

• De harde schijf maakt lawaai

1. Al de harde schijf harde geluiden produceert, ongeacht wat voor soort geluiden, heeft de schijf waarschijnlijk ernstige mechanische problemen. Deze geluiden kunnen worden veroorzaakt door beschadigde sectoren, een defecte motor of andere defecten van de harde schijf.
    2. Op dit punt moet u zo mogelijk een back-up maken van de gegevens voordat de schijf volledig defect raakt, anders verliest u alle gegevens die op deze harde schijf zijn opgeslagen. U dient de computer naar een ASP te brengen om de hardware te laten controleren.

Documentdetails:

-
 Besturingssysteem:

meer informatie...

Afwijzing van aansprakelijkheid:

Toshiba biedt deze informatie 'als zodanig' aan, zonder enige garantie, uitdrukkelijk of impliciet, met inbegrip van maar niet beperkt tot impliciete garanties betreffende verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel. Toshiba kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het feit of de geboden informatie of software actueel, correct of volledig is of voor de kwaliteit ervan. Toshiba is niet aansprakelijk voor enige schade die wordt veroorzaakt door het gebruik van de verstrekte informatie of software, met inbegrip van onvolledige of onjuiste informatie. Eventuele handelsmerken die hier worden gebruikt, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.